Saunabesturing | Energie besparen

Energiebesparing en toch behoud van comfort? Vraag ons hoe je dat kan bereiken. Wilt u ook graag energie besparen bij uw wellnessbedrijf? Met de Special Heat Saver kunnen bestaande saunagaskachels energiezuiniger gemaakt worden. De Special Heat Saver kan de bestaande saunabesturing vervangen waarmee de energiebesparing kan oplopen tot meer dan 35%.

Traditiegetrouw maken veel wellnessbedrijven gebruik van een saunagaskachel. De saunagaskachel typeert zich als een saunagasbrander die aan en uit gaat en vaak niet moduleert. De saunagasbrander blijft volop gas geven totdat de saunaruimte weer op temperatuur is. Hierbij ontstaat er veel warmteverlies omdat er rookgas met een hoge temperatuur naar buiten geblazen wordt. Vaak zien we dat er nog wat warmte van het rookgas wordt teruggewonnen door het plaatsen van een warmtewisselaar of eindbuis na de saunakachelspiraal. Echter hoe meer elementen er aan gekoppeld worden, hoe meer de capaciteit er van de onderdrukventilator gevraagd wordt om de gewenste onderdruk te behouden.

Zijn er nog meer mogelijkheden om energie te besparen?

Jazeker, een saunabesturing met een energie besparingsmodule, genoemd de Special Heat Saver, zorgt er voor dat de warmte van het rookgas beter wordt opgenomen in de saunaruimte. Het nevenaffect is dat er minder warmte via de schoorsteen naar buiten gaat en er minder CO2 wordt uitgestoten. Het fijne is dat er aan comfort niet wordt ingeboet.

De Special Heat Saver kan meerdere saunagaskachels aansturen

De Special Heat Saver is inmiddels al in gebruik in meerdere wellnesscentra. De aangereikte resultaten van de wellness exploitanten geven aan dat de energiebesparingen uiteen lopen van 25% tot zelfs 37%. De Special Heat Saver komt volledig in de plaats van de bestaande saunabesturing. De Special Heat Saver is zelflerend, op basis van een algoritme wordt gestuurd op een optimale warmteafgifte van de spiraal in de saunaruimte. Een terugverdientijd van 12 maanden behoort zeker tot de mogelijkheden. Met de stijging van de energiekosten in het vooruitzicht, zijn zelfs nog kortere terugverdientijden te realiseren.

Wilt u ook uw bestaande saunagaskachels energiezuiniger maken en energie besparen?

Wilt u meer weten, of heeft vragen? Neem dan contact met ons op. SHS Europa heeft energiebesparing hoog in het vaandel staan en heeft voor veel energievraagstukken een oplossing op maat in huis.

Energiebesparing _Saunabesturing_Energy Saving_Energie Sparen

Saunakachelspiraal Sauna Ofen 90 kW