De enige elektrische haard die echt warmte levert!!

Ervaar dezelfde warmte als van een houtkachel

Met deze ombouw kit naar elektrisch verwarmen kunt u naar keuze de houtkachel inzetten voor sfeerverwarming of gewoon als ruimteverwarming. Doordat het verwarmingselement al binnen 10 seconden op de maximale temperatuur zit, is de kachel zeer snel op temperatuur. De toegepaste elektrische stralingsverwarming is één van de meest comfortabele verwarmingssoorten is die er op de markt beschikbaar is.

Houtkachels bereiken een verbrandingstemperatuur van ongeveer 600 tot 700 graden Celsius. Met de ombouwkit realiseert dezelfde temperaturen maar zal de kachel de warmte sneller afgeven. Doordat de schoorsteen niet meer nodig is wordt alle warmte benut. Met een elektrische houtkachel vervalt de luchttoevoer. Bij de meeste houtkachels is die luchttoevoer de veroorzaker van tocht.

Smart

Uw elektrische houtkachel krijgt een SMART functie. Naast de handbedieningsfunctie kunt u uw kachel instellen met uw smartphone.

Voordelen

 • Ecologisch: er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Heb je zonnepanelen? Dan kun je het grootste deel van de elektriciteit zelf voorzien, wat extra milieuvriendelijk is.
 • Razend snel: het elektrische element heeft binnen 10 seconden de maximale temperatuur bereikt
 • Rendement: met weinig vermogen zeer veel warmteopbrengst
 • Veilig: het risico op een schoorsteenbrand vervalt, want de schoorsteen is niet meer nodig. Ook de kosten van de schoorsteenveger vervallen daarmee.
 • Geen breekwerk: om elektrische kit te installeren hoef je geen ingrijpende breekwerken uit te voeren.
 • Milieubelasting: Met een elektrische houtkachel is er geen sprake meer van geurhinder en fijnstof.
 • Het Schone Lucht Akkoord: De overheid wil de luchtkwaliteit in Nederland permanent verbeteren. Er zijn provincies en gemeenten die hiervoor subsidie beschikbaar stellen. De ombouw van de uw houtkachel naar elektrische valt hier ook onder, hoe mooi is dat!!!. Informeer hiervoor bij uw gemeente of provincie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

SHS Europa ontwerpt, fabriceert en monteert speciale verwarmingssystemen. Onze uitdaging zit in onze missie: “More comfort, Less energy costs.

SHS Europa BV
Hornleger 14
8431HL Oosterwolde

Jan Abma
Telefoonnummer: +31 (0)6 839 584 66
E-mailadres: j.abma@shseuropa.nl

Albert Kuipers
Telefoonnummer: +31 (0)6 223 816 68
E-mailadres:
a.kuipers@shseuropa.nl

Algemeen
E-mailadres: info@shseuropa.nl

Geïnteresseerd in onze dienstverlening of heeft u een vraag? Vraag het onze expert.

  Uw naam *

  Bedrijfsnaam

  Uw e-mailadres *

  Uw telefoonnummer *

  Uw bericht / vraag *

  Hoe heeft u ons gevonden?

  We streven ernaar om binnen twee werkdagen contact op te nemen.

  (* = altijd invullen)

  Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.