Elektrische saunakachel, 3,1 kW / 90 graden Celsius / 10 m3

Kan je met relatief weinig vermogen zoveel warmte produceren? Ja dat kan en wordt al in de praktijk toegepast.
SHS Europa bouwt nu ook elektrische saunakachels voor de kleinere saunaruimten. Ons assortiment van de grote elektrische saunakachels is daarmee aangevuld met kleinere modellen voor minder grote saunaruimten of particuliere sauna’s.

De grote innovatie bij onze elektrische saunakachels is dat wij de saunaruimten met relatief weinig vermogen op de gewenste temperatuur krijgen. In vergelijking met traditioneel elektrische saunakachels, hebben de saunakachels van SHS Europa maar 50% van het vermogen nodig om dezelfde doeltemperatuur te bereiken en te behouden.

Een ander groot voordeel is, dat voor kleinere saunaruimten geen 400 volt (krachtstroom) meer nodig is, maar gewoon op 230 volt kan worden aangesloten, terwijl de sauna wel naar 90 graden celsius gebracht kan worden. In veel situaties biedt dit een mooie oplossing omdat de elektrische infrastructuur niet aangepast behoeft te worden.

Omdat de verwarmingselementen zijn afgesloten is de kachel uitermate geschikt voor opgieting in tegenstelling tot de meeste traditionele saunakachels.

Onze elektrische saunakachels zijn schaalbaar. Dat betekent dat onze saunakachels altijd aansluiten bij uw situatie.

Wilt u ook van deze voordelen gebruik maken, bel ons.