SHS Europa heeft energiezuinige elektrische verwarmingssystemen voor industriële ovens ontwikkeld. Zowel voor nieuwbouw/aanschaf alsook voor vervanging van gasovens of de aanpassing van een bestaande oven naar een hybride oven. Dit doen we voor ovens die geschikt zijn voor het poedercoaten, drogen, moffelen en verduurzamen van metalen, kunststoffen en composietmaterialen

Hybride ovens

De bouw van een gasoven naar naar een hybridefunctie met elektrische verwarming is momenteel een zeer interessante optie. Daarmee vervalt de afhankelijkheid van één type energie en kan dus zowel op elektrisch als ook op gas, maar ook tegelijk (elektrisch en gas) verwarmd worden. De verwarmingstechniek met infraroodpanelen zijn goed stuurbaar en geven de gewenste procestemperaturen met een relatief laag energieverbruik.

Ombouw van gasovens

De elektrische verwarmingstechnieken zijn ook uitstekend geschikt om poedercoatovens met gasbranders om te bouwen naar elektrische poedercoatovens. De gasbranders worden daarbij vervangen door elektrische heaters en de overige hardware blijft volledig in tact. De rookgasafvoer wordt omgeleid naar de invoer van de elektrische heteluchtheater waardoor de restwarmte de nieuwe input is voor het verwarmingsproces.

De verwarmingstechniek met infraroodpanelen zijn goed stuurbaar en geven de gewenste procestemperaturen met een relatief laag energieverbruik.

De processen van drogen, uitharding, verwarmen, etc. worden via de besturing ingeregeld. Door de minimale luchtbeweging is het mogelijk is om verschillende kleuren gelijktijdig in de oven te verwerken waardoor de productiecapaciteit toeneemt.

Voordelen

  • Afhankelijkheid van gas sterk inperken
  • energiezuinig door nieuwe techniek
  • beperken CO2 uitstoot, of zelfs helemaal geen rookgas meer
  • grootgebruiker elektrisch: kosten besparing
  • geen luchtcirculatie in de oven
  • relatief weinig vermogen per m3 nodig
  • komt in aanmerking voor fiscale regelingen

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden

.