SHS Europa heeft energiezuinige elektrische verwarmingssystemen voor industriële ovens ontwikkeld. Zowel voor nieuwbouw/aanschaf alsook voor vervanging van gasovens. Ze zijn geschikt voor oveninstallaties voor het poedercoaten, drogen, moffelen en verduurzamen van metalen, kunststoffen en composietmaterialen

Ook ombouw van gasovens

De elektrische luchtheaters zijn beschikbaar om poedercoatovens met gasbranders om te bouwen naar elektrische poedercoatovens. De gasbranders worden daarbij vervangen door elektrische heaters en de overige hardware blijft volledig in tact. De rookgasafvoer wordt omgeleid naar de invoer van de elektrische luchtheater waardoor de restwarmte de nieuwe input is voor het verwarmingsproces.

Heeft u geen systeem met verwarmingsbuizen en gasbranders? Dan bieden de infraroodpanelen (850 graden celsius) een uitstekende alternatief. De verwarmingstechniek met infraroodpanelen zijn goed stuurbaar en geven de gewenste procestemperaturen met een relatief laag energieverbruik.

De processen van drogen, uitharding, verwarmen, etc. worden via de besturing ingeregeld. Luchtcirculatie is niet nodig waardoor het mogelijk is om verschillende kleuren gelijktijdig in de oven te verwerken waardoor de productiecapaciteit toeneemt.

Voordelen

  • energiezuinig door nieuwe techniek
  • geen CO2 uitstoot, geen rookgas meer
  • grootgebruiker elektrisch: kosten besparing
  • geen luchtcirculatie in de oven
  • relatief weinig vermogen per m3 nodig
  • komt in aanmerking voor fiscale regelingen

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden

.